Binnenstebuiten

Voordat een boek in de kast terechtkomt, heeft het al een lan­ge weg afgelegd. De auteur, redacteur en eventuele vertaler hebben de tekst bijgeschaafd en gepolijst, van de eerste versie van het ma­nuscript tot het uiteindelijke boek. Wat gedaan wordt om een boek te perfectioneren, blijft voor de meeste lezers verborgen. Tot nu. 

In Binnenstebuiten wordt het redactieproces onthuld. Aan bod komen boeken van een uiteenlopende verzameling Nederlandse en buiten­landse auteurs: van Toon Tellegen tot Hella S. Haasse, van Jorge Luis Borges tot Amy Schumer. Hoe gaan hun redacteuren om met verschillende genres, culturen en generaties leespubliek? Met wie houden ze rekening? In dertien artikelen wordt het redactiepro­ces binnenstebuiten gekeerd en krijgt de lezer een unieke inkijk in de totstandkoming van een boek.

Binnenstebuiten is geschreven en samengesteld door studenten van de masteropleiding Redacteur/editor aan de Universiteit van Am­sterdam. Het studieprogramma is uniek in Nederland en Vlaan­deren en biedt de kans om opgedane kennis direct in de prak­tijk te brengen. Deze bundel is daarvan het tastbare resultaat.


Binnenstebuiten: het literaire redactieproces onthuld is te bestellen door te mailen naar e.j.rietstap@uva.nl.

Ga terug naar Boekprojecten