Hemelsbrede harmonie

Hemelsbrede harmonie neemt de lezer mee in de wijze waarop boeken van uiteenlopende genres tot stand komen. Hoe kan een redacteur grip krijgen op het redactieproces van een hemelsbreed scala aan tekstsoorten? Jan Renkema’s CCC-model kan een hulpmiddel zijn voor de redacteur. Het omvat vijftien criteria waarmee kritisch naar tekstkwaliteit kan worden gekeken.

In deze bundel worden de voornaamste aandachtspunten in het redactieproces van verschillende genres belicht. Hierbij wordt de rol van de redacteur tijdens het redigeren van de genres non-fictie, literaire fictie, vertaalde heruitgaven en jongerenfictie uitvergroot. De thema’s lopen uiteen van autobiografieën tot educatieve boeken en van klassiekers tot klimaatromans.

Dit boek is geschreven, geredigeerd en vormgegeven door de studenten van de duale master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. Deze unieke opleiding combineert theorie en praktijk om studenten voor te bereiden op een carrière in het boekenvak. Met deze bundel laten zij zien dat ze alle onderdelen van het productieproces van een boek in de vingers hebben.


Hemelsbrede harmonie: de verbindende rol van het CCC-model in de redactie van verschillende genres is te bestellen door te mailen naar e.j.rietstap@uva.nl.

Ga terug naar Boekprojecten