‘Wat ik maak, dat ben ik’

‘Wat ik maak, dat ben ik’, zei Harry Mulisch eens. ‘Maken’ was voor hem een breed begrip: ook bij de rest van het uitgeefproces was Mulisch nauw betrokken. Zo redigeerde hij steevast zijn eigen teksten en correspondeerde hij intensief met zijn redacteur over de flaptekst. Tien jaar na Mulisch’ dood beschrijven de auteurs van deze bundel het schrijf- en uitgeefproces van elf van zijn werken, aan de hand van archiefmateriaal uit zijn literaire nalatenschap. Deze bundel, die ook bijdragen bevat van Mulischkenners Marita Mathijsen, Robbert Ammerlaan en Arnold Heumakers, biedt een unieke kijk in het schrijverschap van een van Nederlands grootste naoorlogse schrijvers.

‘Wat ik maak, dat ben ik’ is geschreven, geredigeerd en uitgegeven door de twintig masterstudenten van de opleiding Redacteur/editor 2019-2020 aan de Universiteit van Amsterdam. Deze masteropleiding bereidt de studenten voor op een carrière in het boekenvak. Door het schrijverschap van Mulisch te bestuderen en deze bundel zelf uit te geven, leren de studenten alle facetten van het schrijf- en uitgeefproces kennen.


‘Wat ik maak, dat ben ik’: het schrijf- en uitgeefproces van Harry Mulisch is te bestellen door te mailen naar e.j.rietstap@uva.nl

Ga terug naar Boekprojecten